Sorten-icon Fajtakereső

találatok
Képviselőink
Katalógusok
Hibridkalászosok 2019
Őszi fajtakínálat 2019
HySEED 2019
Tavaszi fajtakínálat 2019
Ôszi és tavaszi takarmányborsó
Hibridkalászosok 2018
Őszi fajtakínálat 2018
Hibridbúza technológiai ajánlások
Viterra 2018
Összes katalógus

SAATEN-UNION. Újdonságok a napraforgó portfólióban

A hazai napraforgó-termesztés, az elmúlt évtizedekben szembetűnő termésstabilitási gondokkal küszködött, viszont napjaink gazdálkodói, az elmúlt három évben a 3 t/ha körüli országos termésátlagok alapján már nagy biztonsággal termesztik ezt a kultúrát.

A SAATEN-UNION is új, korszerű napraforgó-hibridekkel igyekszik hozzájárulni ehhez a figyelemreméltó eredményhez, melynek következtében a 2019-es évre is új tagokkal bővül portfóliónk.

A linolsavas (LO), imazamox-ellenálló (CLHA PLUS) napraforgó-hibrid kínálatunk, a már jól ismert, középérésű LUCIA CLP a középkorai PARAISO 1000 CLP és a kifejezetten korai SURPRISE CLP mellett, kínálatunk új tagjai a CARRERA CLP és a MARGARET CLP.

Mindkét hibrid mindamellett, hogy gond nélkül helytáll a magas színvonalú hazai termesztési feltételek mellett, kiváló agronómiai tulajdonságokkal rendelkezik.

A CARRERA CLP egy középérésű, középmagas, közepesen bókoló, gyors kezdeti fejlődési erélyű, erős, vegetatív jellegű napraforgó-hibrid, mely a legtöbb termesztési körülmény mellett kimagaslóan teljesít. Jó betegségellenállósággal és oro5 szádorrezisztenciával rendelkezik (A-E).

Ezen tulajdonságainak köszönhetően 2016 és 2017-ben is kiemelkedően szerepelt az IKR Agrár Kft országos kísérleteiben is a CLP szegmensben.

A MARGARET CLP egy középkései, bókoló jellegű, magasabb típusú új napraforgó-hibridünk, mely számára szintén nem okoznak gondot a különböző környezeti feltételek, így nagy biztonsággal termeszthető az ország minden területén. Tőszámkísérleteink alapján a hibrid nagyon jó kompenzációs képességének köszönhetően vetéssűrűségét érdemes a megszokotthoz képest 10 %-kal mérsékelni. A napraforgó-betegségekkel szemben kimagasló ellenállósággal és oro5 szádorrezisztenciával (A-E) rendelkezik.

A már szinte hagyományosnak mondható rendkívüli szárszilárdság mellett kimagasló olajtartalommal rendelkező Clearfield - PARAISO 102 CL, MARQUESA CL, SURIMI CL, napraforgó-hibridek mellé érkezik a DRIVER CL, mint új tagja kínálatunk ezen szegmensének.

A DRIVER CL egy középkorai, közepesen magas, gyengén bókoló jellegű, kifejezetten homogén állományt nevelő, letisztult habitusú új Clearfield napraforgó-hibrid, melyre ugyan úgy jellemző a magas olajtartalom, mint portfóliónk korábbi tagjaira és mindamellett, hogy kifejezetten egészséges típus, bátran ajánljuk extenzívebb termesztési körülmények közé.

A magas olajsavas (HO) napraforgó termesztésben gondolkodó partnereink számára ajánljuk DUET CL (HO) korai és SUNTEC CL (HO) középkorai napraforgóinkat.

Az idei évben bevezetett MIRANDA SU nevű sulfonil-urea rezisztens, középkorai érésű, oro5 szádorrezisztenciával (A-E) rendelkező portfólió tagunk pedig jól tükrözi cégünk elkötelezettségét a modern, herbicidrezisztens napraforgóhibridek mellett. A MIRANDA SU-t bátran ajánljuk szerényeb körülmények mellé is azonban tőszámkísérleteink tapasztalatai alapján a vetéssűrűségét javasoljuk 5-10 %-kal csökkenteni a megszokotthoz képest.

Évről évre frissülő kínálatunkkal igyekszünk partnereink magas elvárásainak eleget tenni, akik előtt nyitva áll az a lehetőség is, hogy cégünk unikálisan széles vetőmag kínálatával tervezzék meg az egész éves vetésforgójukat, így biztosítva a magas minőség mellett az egyszerűbb adminisztrációt is.

Marsai Viktor
termékfejlesztő