Sorten-icon Fajtakereső

találatok
Képviselőink
Katalógusok
Tavaszi fajtakinalat 2018
Hibridbúza technológiai ajánlások
Őszi fajtakínálat 2017
viterra® 2017
Összes katalógus

Tavaszi kalászosok. Magasan az átlag felett.

A tavaszi vetésű kalászos fajok között a SAATEN-UNION fajtái már évek óta meghatározó, számos esetben piacvezető pozícióval rendelkeznek.

Hagyományosan erős tavaszi árpa portfóliónk rendszeresen bővül, így Magyarország piacvezető sörárpája mellett annak új kihívója is termékpalettánkon található. Így biztosítjuk a termelők számára, hogy a korszerű agrotechnika és a legújabb genetika kombinációjával kiváló terméseredményt és magas jövedelmezőséget érhessenek el.

A zab étkezési célú felhasználásának növekedése a nemesítésre is hatással van. A SAATEN-UNION mint Európa vezető zab nemesítője ezért a nagyobb termés és termésbiztonság mellett kiemelt célként kezeli a hántolást jelentősen befolyásoló egyéb paraméterek – ezermagtömeg, osztályozottság, pelyvaarány, nem hántolható szemek aránya – fejlesztését is. Tavaszi zab fajtáink nemcsak kiváló takarmányként, hanem az európai hántolóipar egyik legkedveltebb alapanyagaként is ismertek.

XANADU

Magyarország piacvezető sörárpafajtája. Magas termésszint és széles agroökológiai adaptációs képesség jellemzi. Állóképessége kiváló, betegségekkel szembeni ellenálló képessége kedvező, ki emelkedő malátázási tulajdonságai nemzetközileg is elismertek. Valamennyi termőhelyre korlátozás nélkül ajánlott.

MARTHE

Csúcsminőségű, kimagasló osztályozottságú sörárpa, amely nemzetközi elfogadottsággal rendelkezik. A német piac kedvence. Nemcsak malátázási, de agronómiai tulajdonságai is meggyőzőek. Állóképessége, betegség-ellenállósága is a legjobbak közé sorolja. Valamennyi sörárpa-termőhelyre javasolt.

GESINE

Hozamban és malátázási paraméterekben is kiugróan jó adottságokkal rendelkező tavaszi árpa. Középérésű, kiválóan alkalmazkodó fajta. A NÉBIH hivatalos vizsgálatai alapján 2013 óta jelentősen felülmúlja a sztenderd tavaszi sörárpák termésátlagát, sőt 2016-tól a GESINE a hazai hivatalos vizsgálatok sztenderd fajtájaként szerepel a kísérletekben.

SCORPION

Kiemelkedő termőképességű zabfajta, amely nemcsak mennyiség, de minőség tekintetében is meggyőző teljesítményt nyújt. Jellemzője a magas ezerszemtömeg, ragyogó hántolási tulajdonságok, nagyszerű állóképesség. Kiváló ökostabilitású, valamennyi termőhelyre ajánlott fajta.

POSEIDON

Kimagasló termőképességű, hántolásra is alkalmas minőséget adó fajta. Nagy ezerszemtömeg, jól kitelt, sárga színű szemek és kedvező szem-szalma arány jellemzi. Stabil agronómiai jellemzőinek és megbízható teljesítményének köszönhetően a NÉBIH 2016 óta a hivatalos kísérletekben sztenderd fajtaként is alkalmazza.