Sorten-icon Fajtakereső

találatok
Képviselőink
Katalógusok
Tavaszi fajtakínálat 2024
Őszi hibrid- és fajtakínálat 2023
viterra® 2023
Ôszi és tavaszi takarmányborsó
Összes katalógus

Bemutatkoznak a legújabb napraforgóhibridek

A SAATEN-UNION napraforgó-kínálatának megújításában a magas olajsavas (HO) hibridek kiemelt helyet foglalnak el. A már jól ismert DUET CL (HO) mellé 2024-től megbízható teljesítményű újdonságok érkeznek ebbe a szegmensbe, amely az elmúlt években a korábbi kilengésekhez képest stabilizálódni látszik.

A Clearfield technológiát alkalmazó gazdálkodók számára a SOPHIA CL (HO) tökéletes választás lehet, hiszen bevezetésének első évében már sikerrel bizonyította rátermettségét több üzemi fajtasorban elért kiemelkedő teljesítményével. Chernelházadamonyán, kifejezetten magas olajsavas napraforgókat összehasonlító üzemi kísérletben 4,64 t/ha-os termésével mind a 12 versenytársát maga mögé utasította, valamint az ország több területén is kiemelkedően szerepelt.

A középérésű, bókoló tányérállású, erős szárú SOPHIA CL (HO) egészséges, homogén állományt nevel, melyet alacsony növények alkotnak, tág mozgásteret hagyva az esetleges kezeléseknek.Tőszámreakció-vizsgálataink alapján vetéssűrűségét széles spektrumban választhatjuk meg (50–62 000 termőtő/ha), így napraforgótáblánkat ismerve (vadkár, vízállásos területek) nem okoz gondot az optimális tőszám megválasztása.

A magas olajsavas Clearfield Plus napraforgót termesztó gazdálkodók számára a HOLIB CLP (HO) az ideális választás. A CLHA PLUS gént hordozó hibridek sorában a HO szegmens első képviselője kínálatunkban. Újdonságát jelzi, hogy szelekciós kísérleteinkben nyújtott kimagasló teljesítményével azonnal helyet talált magának a portfóliónkban. A HOLIB CLP (HO) állományát alkotó középérésű növények középmagasak, erős szárúak, érésben bókolnak, a hibrid RLM9+ peronoszpórarezisztenciájának köszönhetően nagy biztonsággal termeszthető az egész országban.

Kiterjedt napraforgó-kísérleti rendszerünknek köszönhetően a jövőben több ígéretes, a hazai viszonyokra szelektált újdonságot tartogatunk kedves partnereink számára, így még tágabb körben tudunk a legtöbb napraforgó-termesztő számára megfelelő hibridet ajánlani. Kövesse kínálatunk alakulását és érdeklődjön bátran kereskedő partnerénél, illetve területi képviselő kollégáinknál, melyek elérhetősége katalógusunkban és honlapunkon is megtalálható.

Ismerje meg a SAATEN-UNION 2024. évi napraforgó-portfólióját!

Marsai Viktor

termékfejlesztő

A SAATEN-UNION napraforgó-portfóliója

A SAATEN-UNION napraforgó-portfóliója