Sorten-icon Fajtakereső

találatok
Képviselőink
Katalógusok
Tavaszi fajtakínálat 2024
Őszi hibrid- és fajtakínálat 2023
viterra® 2023
Ôszi és tavaszi takarmányborsó
Összes katalógus

Válasszon szempontot, mi adjuk hozzá a napraforgót!

A SAATEN-UNION hibridjei megbízható teljesítményüknek köszönhetően az idei évben is magas hozamokat biztosítottak partnereinknek a változó és kiszámíthatatlan időjárási körülmények ellenére is.

Portfóliótagjaink számára az idei időjárás sem okozott gondot, a csapadékos időszakot ugyan-olyan jól átvészelték, mint a későbbi szárazságokat, hagyományosan jó betegség-ellenállóságuknak és szárszilárdságuknak köszönhetően.

A magas olajsavas (HO) napraforgó termesztésében gondolkodó partnereink számára ajánljuk az idei évtől a SOPHIA CL (HO) mellé megérkezett, új HOLIB CLP (HO) nevű, CLHA PLUS gént hordozó, magas olajsavas Clearfield Plusz rezisztens hibridünket. A HOLIB CLP (HO) állományát alkotó középérésű növények középmagasak, erős szárúak, érésben bókolnak, RLM9+ peronoszpóra-rezisztenciájának köszönhetően nagy biztonsággal termeszthető az egész országban.

SOPHIA CL (HO)

SOPHIA CL (HO)

A SOPHIA CL (HO) bevezetésének első évében már sikerrel bizonyította rátermettségét, hiszen több üzemi fajtasorban kiemelkedő eredményt ért el. Tőszámreakció-vizsgálataink alapján vetéssűrűségét széles spektrumban választhatjuk meg (50–62 000 termőtő/ha), így napraforgó- táblánkat ismerve (vadkár, vízállásos területek) nem okoz gondot az optimális tőszám megválasztása.

A DRIVER CL középkorai, linolsavas (LO), közepesen magas, gyengén bókoló jellegű, kifejezetten homogén állományt nevelő, letisztult habitusú Clearfield-napraforgóhibrid, melyre ugyanúgy jellemző a magas olajtartalom, mint portfóliónk többi tagjára. Kifejezetten egészséges típus, bátran javasoljuk extenzívebb termesztési körülmények közé is. A hibrid az idei eredmények alapján 62 000 termőtő/ha-os tőszám mellett teljesített a legjobban.

Az ALEXA SU cégünk kínálatának linolsavas, szulfonil-urea-rezisztens tagja. Az ALEXA SU közép-korai, kisebb méretű, melyhez bókoló tányérállás társul. A növényállomány alacsony habitusú, ezért jól kezelhető a kisebb gépparkkal rendelkező gazdaságok lehetőségeihez mérten is. Szádorrezisztenciája mellett (A–E) jó lisztharmat-, fóma- és szklerotínia-ellenállósággal rendelkezik.

A PRETORIA CLP linolsavas (LO), imazamox- ellenálló (CLHA PLUS) napraforgóhibrid-kínálatunk középközépkorai tagja, mely jól alkalmazkodik a legtöbb termelési körülményhez, amihez szádorrezisztenciája (A–E) is hozzájárul. Maximális teljesítőképességéhez mégis intenzív termesztéstechnológia mellett tudunk a legközelebb kerülni. Olajtartalma tekintetében az elvárt szintet bőven megugorja, amit a 2022-es NÉBIH-vizsgálatok is igazolnak, amelyekben a legjobbak között szerepelt.

A korai érésű naprforgóhibridjeink, mint a DUET CL (HO), az ALEXA SU és a SOPHIA CL (HO), kiváló megoldást nyújtanak azon termelőknek is, akik deszikkálás nélküli betakarítást terveznek költségeik csökkentése érdekében. A folyamatosan zajló kísérleteknek és fejlesztési munkáknak köszönhetően minden herbicidrezisztencia tekintetében van javaslatunk gazdálkodó partnereink számára, továbbá ezentúl, várhatóan a 2024-es évben az összes olajsavprofil kombinációjában is tudunk alternatívákkal szolgálni.

Marsai Viktor

termékfejlesztő

Napraforgó- portfóliónk

Napraforgó- portfóliónk