Sorten-icon Fajtakereső

találatok
Képviselőink
Katalógusok
Tavaszi fajtakínálat 2024
Őszi hibrid- és fajtakínálat 2023
viterra® 2023
Ôszi és tavaszi takarmányborsó
Összes katalógus

Biztonságos és jövedelmező termelés a SAATEN-UNION őszi búzáival

A növénytermesztés hatékonyságát a fajtahasználat alapjaiban meghatározza. A fémzárolt vetőmag pedig garanciát jelent a választott fajtában megtalálható kedvező tulajdonságok gyakorlati hasznosítására.

A fajtaválasztásnak megalapozott és felelősségteljes döntésnek kell lennie, amelynek során kiemelkedően fontos a termesztési célnak megfelelő, az agronómiai, piaci és feldolgozói igényeket hosszú távon biztonságosan és stabilan kiszolgáló fajtával vagy hibriddel kapcsolatban kialakult bizalom.

A SAATEN-UNION kalászosnemesítése ennek tudatában törekszik a korszerű és modern, széles tenyészidő-választékot biztosító őszibúza-termékkörben a hagyományos értékmérőkön túl kiemelten kezelni a kiváló környezeti alkalmazkodóképességet, a nagy hozambiztonságot és a stabil betegség-ellenállóságot egyaránt. Ezért a hazai körülményekre ajánlott hasznos tulajdonságok terén sem a nemesítésben, sem a fajtahasználat megfogalmazásában nem ismerünk kompromisszumot. Már az ajánlatunkban szereplő kalászos fajták és hibridek közül az adott célnak és körülményeknek legmegfelelőbb kiválasztása segíti a gazdaságokat abban, hogy végeredményben nagy és kiváló minőségű, fenntartható módon előállítható termést takarítsanak be. Az ezzel az összetett szemlélettel nemesített és tesztelt fajták és hibridek biztonságos igazodási pontot jelentenek, így a szerepük a köztermesztésben jelentősen felértékelődött.

CAMELEON

Azoknak a termelőknek ajánljuk, akik kifejezetten változatos termőhelyi adottságok mellett, fokozódó szárazságra is hajlamos vagy különösen vadveszélyes térségben gazdálkodnak. Nagy és évjáratstabil termőképessége előnyös korai tenyészidővel párosul. Az aszályra kiemelkedően jól reagáló, megbízható és strapabíró fajta, aminek köszönhetően évek óta országszerte kedvelik és keresik. A köztermesztésben szerzett tapasztalatok alapján a CAMELEON termesztésének előnyei egy mondatban összegezve: „A megbízható fajta, amely szép a szemnek és jó a zsebnek.”

  • Korai tenyészidő, kiemelkedő termőképesség és termésstabilitás
  • Kedvező szem-szalma arány, szálkás kalásztípus, jó állóképesség
  • Kiváló aszálytűrő képesség, piacos, malmi minőségű (A2/B1) árumag
  • Termőhelyválasztás szempontjából rugalmasan kezelhető fajta

CAMELEON teljesítménye a posztregisztrációs kísérletekben 2019-2023

CAMELEON teljesítménye a posztregisztrációs kísérletekben 2019-2023

CHEVIGNON

A legmagasabb termésszintet megcélzók fajtája. Csúcstermésre képes, tápanyag-hasznosító képessége példaértékű. A termőhelyi feltételekhez jól alkalmazkodik, meghálálja a kifejezetten intenzív termelési környezetet, jól terhelhető, középérésű típus. Produktív tar kalászaiban takarmány- vagy euro minőségű termést érlel. A CHEVIGNON a fajtabúzák között: „A megzabolázhatatlan hozambajnok.”

  • Csúcstermés, kiváló tápanyag-hasznosító képesség
  • Jól terhelhető, az intenzitásnövelésre hatékonyan reagál
  • Középérésű, tar kalászú, a termőhelyhez jól alkalmazkodik

CHEVIGNON teljesítménye üzemi kísérletekben 2019-2023

CHEVIGNON teljesítménye üzemi kísérletekben 2019-2023

APEXUS

Kifejezetten piacképes, acélos és piros szemű, mutatós és nagy értékű szemtermést ad. A nagy hozammal termelhető, minőségi és kiemelkedően egészséges őszi búzát kedvelők választása. Oda való, ahol a termés magas minőségének és mennyiségének összhangja, a kiváló kompenzációs képesség, a gyors fejlődési dinamika és a szárazságstressz-ellenállóság együttesen meghatározó kritérium a fajtaválasztásban. Az APEXUS azt tudja, amit egy minőségi búzának tudnia érdemes: „Prémiumminőség, kimagasló mennyiség.”

  • Stabilan terem, magas minőséget ad (A1/ A2)
  • Pannon régióra nemesített, szálkás kalászú, a kitett táblákon, vadjárta területeken is biztonságos megoldás
  • Kiemelkedően egészséges, jellemzően alacsony növényvédőszer-felhasználási igényű

APEXUS teljesítménye a posztregisztrációs kísérletekben 2021-2023

APEXUS teljesítménye a posztregisztrációs kísérletekben 2021-2023

SU MENDOZA

Korszerű, jó minőségű, bőtermő malmi búza (sikeres GENIUS-keresztezés). Agronómiai tulajdonságai, betegségekkel szembeni ellenálló képessége kockázatmentes termesztést biztosít a középérésű szegmensben. Állóképessége, növényegészségi állapota nagyon jó, így növényvédelmi szempontból mérsékelt ráfordítás mellett hagyományos és ökotermesztésre is egyaránt alkalmas. Szélsőséges időjárásban és évjáratokban is számíthatunk rá. Középérésű, tar kalászú fajta, amelyben nagyon jól egyesül a magas minőség és a nagy termőképesség. Az SU MENDOZA a minőségi búzák között új korszakot teremt, számos egyedi tulajdonsága van: „Malmi búza napjaink igényeire és piacára tervezve.”

  • Stabil minőség és nagy hozam erős alapokon
  • A környezeti stresszhatásokra jól reagál, magas fokú betegség-ellenállósággal rendelkezik
  • Sikeresen fejlődik a hagyományos és az ökotermesztésben egyaránt

SU MENDOZA teljesítménye nagyüzemi kísérletekben 2021-2023

SU MENDOZA teljesítménye nagyüzemi kísérletekben 2021-2023

SU ALVIUS

Fejlődési típusát tekintve járóbúza, amely rugalmasan használható őszi és tavaszi vetésekben is. Normál vetésidőben nagy termést hoz, megkésett őszi vetésekben jól kompenzálható vele az évjárathatás minden következménye. Hazánk valamennyi termőtáján magas minőségben termeszthető versenyképes hozamszinttel, amivel ebben a kategóriában kiváló értékesítési és jövedelmezőségi kilátásokat biztosít. Azokra a táblákra ajánljuk, ahol az őszi vetés időzítése a vetésforgó sokszínűsége miatt előreláthatóan kitolódik. Az SU ALVIUS rugalmasan használható a vetésváltásban és vetésforgóban, ez biztosítja sikerét a köztermesztésben. Hiszen ez a fajtatípus: „A járóbúzák legújabb generációjának sikeres tagja.”

Vetésidő-rugalmasság, új generációs járó jelleg, széles körű felhasználás
Malmi adottságok kiegyenlített termőképességgel
Erőteljes növényfelépítés, jól kompenzálja az évjárati anomáliákat

Varga Gábor

termékfejlesztő

SAATEN-UNION Hungária Kft.