Sorten-icon Fajtakereső

találatok
Képviselőink
Katalógusok
Tavaszi fajtakínálat 2024
Őszi hibrid- és fajtakínálat 2023
viterra® 2023
Ôszi és tavaszi takarmányborsó
Összes katalógus

Hüvelyesek. Tavaszra ajánljuk

A fehérjeprogramokhoz illeszkedő, jövedelmező szójatermesztés csak a termőhelyi adottságoknak megfelelő fajták használatával valósítható meg. A köztermesztésben alkalmazott korszerű fajtákkal hektáronként 3–4 tonnás vagy akár ennél magasabb termések is elérhetők az üzemi gyakorlatban.

A biztonságos szójatermesztés szempontjából azonban nemcsak a megfelelő fajta, hanem az ellenőrzött minőségű, fémzárolt vetőmag használata és a következetes termesztéstechnológia alkalmazása is kiemelt jelentőségű.

A SAATEN-UNION európai viszonylatban is számottevően növekvő területen szerzett jó tapasztalatokat, egyszerre több szójafajtával. A kedvező eredményekre alapozva hazai viszonyok közé is ajánljuk a termesztési körülményekhez jól adaptálható, eltérő érésidejű fajtáinkat.

A korai érésidejű fajtáink – köztük kiemelten az igen korai fajtatípusok – az ország egész területén, akár az északi megyékben is jövedelmező és megbízható megoldást nyújtanak. Hiszen a gyakorlat számára a koraiság az elvárt termőképesség mellett a vetésforgóban betöltött szerepük felértékelődését is lehetővé teszi, mert a hagyományos kalászosokon túl a hibridbúzát termesztők vetésforgójában is a kiváló, korai elővetemény lehetőségét kínálják.

Alternatív fehérjetakarmány céljára tavaszi szárazborsó fajtáinkat ajánljuk. A hazai fehérjenövények közül a szója mellett a szárazborsónak van a legnagyobb jelentősége. A korai vetésidő betartásával és magas fokú agroökológiai alkalmazkodóképességgel rendelkező fajtáink használatával biztosítható a bőséges termés és a könnyű betakaríthatóság.