Sorten-icon Fajtakereső

találatok
Képviselőink
Katalógusok
Tavaszi fajtakínálat 2024
Őszi hibrid- és fajtakínálat 2023
viterra® 2023
Ôszi és tavaszi takarmányborsó
Összes katalógus

Tavaszi kalászosok. Magasan az átlag felett.

A tavaszi vetésű kalászos fajok között a SAATEN-UNION fajtái már évek óta meghatározó, számos esetben piacvezető pozícióval rendelkeznek.

Hagyományosan erős tavaszi árpa portfóliónk rendszeresen bővül, így Magyarország piacvezető sörárpája mellett annak új kihívója is termékpalettánkon található. Így biztosítjuk a termelők számára, hogy a korszerű agrotechnika és a legújabb genetika kombinációjával kiváló terméseredményt és magas jövedelmezőséget érhessenek el.

A zab étkezési célú felhasználásának növekedése a nemesítésre is hatással van. A SAATEN-UNION mint Európa vezető zab nemesítője ezért a nagyobb termés és termésbiztonság mellett kiemelt célként kezeli a hántolást jelentősen befolyásoló egyéb paraméterek – ezermagtömeg, osztályozottság, pelyvaarány, nem hántolható szemek aránya – fejlesztését is. Tavaszi zab fajtáink nemcsak kiváló takarmányként, hanem az európai hántolóipar egyik legkedveltebb alapanyagaként is ismertek.

SALOME

A SALOME a tavaszi árpák között vitathatatlanul a söripar igényeire nemesített fajtatípus. Mind agronómiai mind pedig söripari minőség szempontjából szerénység nélkül a legmegbízhatóbbak közzé sorolható. Az új fajtát a hivatalos kísérletek kiváló eredményei alapján jegyezték 2013 tavaszán a hazai Nemzeti Fajtalistára. Ezt megelőzően kétéves összesített szemtermés eredménye a standard fajták átlagát szignifikánsan 15,9 %-al felülmúlta.

XANADU

Magyarország piacvezető sörárpafajtája. Magas termésszint és széles agroökológiai adaptációs képesség jellemzi. Állóképessége kiváló, betegségekkel szembeni ellenálló képessége kedvező, ki emelkedő malátázási tulajdonságai nemzetközileg is elismertek. Valamennyi termőhelyre korlátozás nélkül ajánlott.

MARTHE

Csúcsminőségű, kimagasló osztályozottságú sörárpa, amely nemzetközi elfogadottsággal rendelkezik. A német piac kedvence. Nemcsak malátázási, de agronómiai tulajdonságai is meggyőzőek. Állóképessége, betegség-ellenállósága is a legjobbak közé sorolja. Valamennyi sörárpa-termőhelyre javasolt.

POSEIDON

Kimagasló termőképességű, hántolásra is alkalmas minőséget adó zab fajta. Nagy ezerszemtömeg, jól kitelt, sárga színű szemek és kedvező szem-szalma arány jellemzi. Stabil agronómiai jellemzőinek és megbízható teljesítményének köszönhetően a NÉBIH 2016 óta a hivatalos kísérletekben sztenderd fajtaként is alkalmazza.