Sorten-icon Fajtakereső

találatok
Képviselőink
Katalógusok
Tavaszi fajtakínálat 2024
Őszi hibrid- és fajtakínálat 2023
viterra® 2023
Ôszi és tavaszi takarmányborsó
Összes katalógus

Clearfield® Plus napraforgó hibridekben is elöl.

A gyomirtó szernek ellenálló hibridek termesztésén alapuló gyomszabályozási technológia töretlenül fejlődik egész Európában, így Magyarországon is. Az ilyen típusú napraforgó hibridek nemesítése a SAATEN-UNION számára kiemelt jelentőségű, így hazánkban is az elsők között kezdte meg a Clearfield® Plus napraforgó hibridek forgalmazását.

Az újgenerációs Clearfield® Plus napraforgó hibridek termesztéséből fakadó előnyök egy része már 2015-ben megtapasztalható volt az üzemi gyakorlatban, ám azok teljes körűen csak a 2016 óta elérhető, új Clearfield® Plus gyomirtási rendszerben bontakoztak ki.

A PARAISO 1000 CL PLUS, a LUCIA CL PLUS, és a SURPRISE CL PLUS napraforgó hibridek jellemzői jó lehetőséget adnak a még korszerűbb, még produktívabb és még biztonságosabb Clearfield® Plus napraforgó termesztési rendszer kialakítására.

A SAATEN-UNION napraforgó hibridek vetésterülete a Clearfield® Plus hibridek között a 3. legnagyobb volt 2016-ban (Kleffmann napraforgó-panelkutatás, 2016).

PARAISO 1000 CL PLUS

Stabil termőképességű, középkorai Clearfield Plus napraforgó hibrid. Állóképessége kiváló, betegség-ellenállósága átlagon felüli, stressztűrése jó. Jól kezelhető állományt fejleszt, amely egyenletesen érik és ütemesen betakarítható. Intenzív termesztéstechnológia alkalmazásával akár markánsan eltérő adottságú termőhelyekre is ajánljuk.

LUCIA CL PLUS

Újgenerációs, középérésű Clearfield Plus napraforgó hibrid. Produktivitása rendkívüli, átlagon felüli ezerkaszattömeg és olajtartalom jellemzi. Ellenálló képessége a meghatározó betegségekkel szemben kiemelkedő. Alkalmazkodóképessége a termőhelyhez és a technológiához kimagasló.

SURPRISE CL PLUS

Újgenerációs, korai érésű Clearfield Plus napraforgó hibrid. Ellenálló képessége a meghatározó betegségekkel szemben kiemelkedő. Állománya alacsony, kiváló szárszilárdságú, jó állóképességű, homogén és minden körülmény között jól kezelhető növényekből áll. A jó termőhelyek, intenzív körülmények hibridje.


Downloads