Sorten-icon Fajtakereső

találatok
Képviselőink
Katalógusok
Hibridkalászosok 2019
Őszi fajtakínálat 2019
HySEED 2019
Tavaszi fajtakínálat 2019
Ôszi és tavaszi takarmányborsó
Hibridkalászosok 2018
Őszi fajtakínálat 2018
Hibridbúza technológiai ajánlások
Viterra 2018
Összes katalógus

SAATEN-UNION Clearfield Plus napraforgóhibridek

A gyomirtó szernek ellenálló hibridek termesztésén alapuló gyomszabályozási technológia töretlenül fejlődik egész Európában, így Magyarországon is.

Az ehhez kapcsolódó napraforgóhibridek nemesítése a SAATEN-UNION részéről kiemelt jelentőségű, így hazánkban is az elsők között kezdte meg a CLEARFIELD PLUS napraforgóhibridek forgalmazását. Az új generációs CLEARFIELD PLUS napraforgóhibridek termesztéséből fakadó előnyök egy része már 2015-ben megtapasztalható volt az üzemi gyakorlatban, ám azok teljes körűen csak a 2016-ban elérhető, új CLEARFIELD PLUS gyomirtási rendszerben bontakoznak ki.

A CLEARFIELD PLUS hibridek használatának kézzelfogható előnyei:

  • még biztonságosabb gyomirtási technológia állományban
  • egyenletes, töretlen növényfejlődés a kezelés után
  • yellowflash tünetek jelentős mérséklődése a növényállományban
  • még nagyobb kaszattermés és még magasabb olajtartalom
  • az eddig kritikusnak számító vetésszerkezetben (pl. szója-utóveteményben) jelentkező napraforgó-árvakelés ellen is hatékony gyomirtás lehetősége

A PARAISO 1000 CL PLUS és a LUCIA CL PLUS napraforgóhibridek jellemzői jó lehetőséget adnak a még korszerűbb, még produktívabb és még biztonságosabb Clearfield Plus napraforgó-termesztési rendszer kialakítására. Sőt, 2016-ban egy további CLEARFIELD PLUS hibriddel is kiegészül a SAATEN-UNION ajánlata. Az új hibrid a SURPRISE CL PLUS.

A PARAISO 1000 CL PLUS egy nagy termőképességű (1. ábra), középkorai érésidejű CLEARFIELD PLUS napraforgóhibrid. Stressz-tűrése és állóképessége kiváló, a meghatározó betegségekkel szemben átlagon felüli ellenálló képességet mutat. Jól kezelhető, homogén, közepesen magas állományt fejleszt. A vegetációs periódus végén a gyengén bókoló tányérok egyenletesen érnek és ütemesen betakaríthatóak. Elsősorban az átlagos vagy annál jobb adottságú termőhelyekre, hektáronként 55–58 ezer termőtő alkalmazása mellett (3. ábra), intenzív körülmények közé ajánljuk.

A LUCIA CL PLUS középérésű CLEARFIELD PLUS napraforgóhibrid. Produktivitása rendkívüli (2. ábra), amit sűrítéssel még tovább fokozhatunk. A hibrid termése rendszerint átlagon felüli ezerkaszattömeggel és kiugró olajtartalommal takarítható be. Alkalmazkodóképessége a termőhelyhez és a technológiához kimagasló. Ellenálló képessége a meghatározó betegségekkel, különösen a szklerotíniával szemben kiemelkedő, ami lehetővé teszi az átlagosnál sűrűbb állomány, a hektáronként 58-60 ezer termőtő alkalmazását (3. ábra).

Varga Gábor

termékfejlesztési vezető