Sorten-icon Fajtakereső

találatok
Képviselőink
Katalógusok
Hibridkalászosok 2019
Őszi fajtakínálat 2019
HySEED 2019
Tavaszi fajtakínálat 2019
Ôszi és tavaszi takarmányborsó
Hibridkalászosok 2018
Őszi fajtakínálat 2018
Hibridbúza technológiai ajánlások
Viterra 2018
Összes katalógus

Sokszínű tavaszi vetésforgó a legjobb tudásunk szerint

A SAATEN-UNION Hungária Kft. olyan új fajtákkal és hibridekkel készül a tavaszra, amelyek a termőképességükkel és a károsítókkal szembeni ellenálló képességükkel is felhívják magukra az igényes gazdálkodók figyelmét.

A német vetőmag-forgalmazó cég magyarországi leányvállalatának tapasztalatai szerint a termelők egyre nagyobb része preferálja azokat a technológiai innovációkat, amelyek hozzásegítik a szélsőséges időjárási körülmények és a változékony piaci trendek között is eredményes gazdálkodáshoz. Ők a kifejezetten nagy biológiai értékű, stabilan átlag feletti teljesítményt nyújtó vetőmagot és a hozzá kapcsolódó precíz technológiai ajánlásokat keresik, és hajlandóak magasabb árat is fizetni annak reményében, hogy összességében alacsonyabb önköltségi szintet lesznek képesek elérni velük.

A SAATEN-UNION Hungária Kft. a cégcsoporthoz tartozó RAPOOL Hungária Kft. termékpalettájával együtt a vetőmagigényt a szántóföldi kultúrnövények szinte teljes spektrumában ki tudja elégíteni. Kiemelendő a repce, amelynek piaci részesedése 20% fölé emelkedett az elmúlt gazdasági évben, és ez az arány 2017 őszén jelentős mértékben tovább növekedett, köszönhetően a kiváló termékportfóliónak és az újdonságként bevezetett Root Power csávázásnak, valamint az új PNN-hibridgenerációnak. A cég pozíciói a kalászos gabonafélék vetőmagpiacán tovább erősödtek, egyebek mellett azért, mert a hibridbúzák vetésterülete 20%-kal nőtt. Az eddigi hibridkalászos-termékpaletta – hibridbúza és hibridrozs – 2018-ban a SAATEN-UNION hibridárpák piacra kerülésével bővül. A fejlesztések ezen a területen sem merülnek ki csupán az új hibridek megjelenésében, gépgyártókkal közös projektekben intenzíven vizsgáljuk a hibridkalászosok szemenkénti vetésében rejlő innovációs lehetőségeket.

A SAATEN-UNION 2018. tavaszi termékkínálatában is jelentős újítások várhatóak.

A hagyományosan erős piaci pozíciókkal és átlag feletti olajtartalommal rendelkező Clearfield PARAISO 102 CL, MARQUESA CL, SURIMI CL – és Clearfield Plus LUCIA CLP, PARAISO 1000 CLP, SURPRISE CLPnapraforgóhibridek mellett megjelenik az első nagy teljesítményű, tribenuron-metil-rezisztens hibrid MIRANDA SU – is, mely tökéletes alternatívát kínál azoknak a partnereinknek, akiknél az acat és a szulák okoz gyomosodási problémát. A kukorica-vetőmagok piacán pedig a Magyar Kukorica Klub Top 20 hazai kísérleti helyszínek legnagyobb termőképességű korai hibridje, a REPLIK (FAO 380), valamint az intenzív területek és technológiák újdonsága, a JUDOKA (FAO 340) képviseli a tavasz leginnovatívabb fejlesztéseit.

A SAATEN-UNION az igazán nagy vetésterületű kultúrák mellett – mint a kukorica és napraforgó – nem veszíti szem elől a kisebb, speciális jelentőségű fajok fejlesztését sem. Meggyőződésünk, hogy a szója, a tavaszi árpa, a zab, a száraz borsó vagy éppen a köztes növények nemesítésére fordított erőforrások is hozzájárulnak a változatos és egészséges, a környezetünkkel összhangban végzett növénytermesztés kialakításához. A sokszínű tavaszi vetésforgó nem öncélú, hiszen számos növény-egészségügyi előnye mutatkozik meg a korábban szűk vetésforgóval működő üzemekben. A nehezen irtható, egyre komolyabb problémát okozó gyomok vagy éppen a kukoricabogár elleni hatékony védekezést éppúgy elősegíti, mint az aszályra hajlamos termőhelyeken a talaj vízkészleteit megóvó, forgatás nélküli talajművelési rendszer kialakítását.

A sokszínűség minden növénytermesztő számára egyet jelent a nagyobb termésbiztonsággal.


Termékinnovációink széles körű elismertségének köszönhetően a júniusban lezárult 2016/17-es gazdasági évben a hazai cégcsoport forgalma 5,6 milliárd forintra bővült, ami minden idők legjobb teljesítménye. A már mögöttünk hagyott őszi szezon értékesítési eredményei és a tavasszal érkező termékújdonságaink várható piaci fogadtatása alapján a cégcsoport 2017/2018-ban újabb rekordárbevétel elérését prognosztizálja a hazai piacon.

Blum Zoltán
ügyvezető
SAATEN-UNION Hungária Kft.