Sorten-icon Fajtakereső

találatok
Képviselőink
Katalógusok
Hibridkalászosok 2019
Őszi fajtakínálat 2019
HySEED 2019
Tavaszi fajtakínálat 2019
Ôszi és tavaszi takarmányborsó
Hibridkalászosok 2018
Őszi fajtakínálat 2018
Hibridbúza technológiai ajánlások
Viterra 2018
Összes katalógus

SAATEN-UNION őszi kalászosok - több termés, több siker

Szinte már nem is meglepetés, hogy ez az év is olyan körülményeket teremtett a növénytermesztésben, amikor a kihívások domináltak a teljes szezonban. És minden bizonnyal a jövő sem alakul gyökeresen másként: az éghajlatváltozás, a növekvő népesség élelmiszerellátásának biztosítása olyan új fajtákat igényelnek, melyek nagyobb termőképesség, jobb stressz-tűrés és magasabb szintű betegség-ellenállóság mellett tudják biztosítani az élelmiszer- és takarmány vagy éppen az energetikai célú jövedelmező gabonatermesztést. Ez pedig egyet jelent a fejlesztéssel, innovációval, melyben a SAATEN-UNION kalászos gabona nemesítői mindig is élenjárók voltak.

A SAATEN-UNION nemesítőinél már jó ideje a termésbiztonság, a széles ökológiai alkalmazkodóképesség és a stressz-tűrés a meghatározó szelekciós kritériumok. Célkitűzésünk, hogy az új, széleskörű genetikai változatosságot a lehető leggyorsabb nemesítési és biotechnológiai eljárásokkal „rögzítsük” a fajtáinkban. A dihaploid nemesítési technológia európai éllovasaként gyorsabban tudunk reagálni a változó környezeti feltételekre. Mindemellett a SAATEN-UNION európai vizsgálati hálózatát jelentősen kibővítette az elmúlt időszakban azzal a céllal, hogy valamennyi ígéretes fajtajelöltje a lehető legszélesebb körű stressz-vizsgálatban igazolja alkalmasságát. Ezáltal sikerül a magyarországi termelők számára is olyan gabonafajtákat ajánlani, amelyek széles agro-ökológiai alkalmazkodóképességgel, nagyfokú szárazságtűréssel és betegség-ellenállósággal, jó állóképességgel biztosítják nehéz és változó termesztési körülmények között is a jövedelmező termesztést.


A SAATEN-UNION közkedvelt és Magyarországon is jól bevált kalászos fajtáinak köre tovább bővül a 2011-es vetési szezonra. Új, kiemelkedő minőségű búzáink mellé felsorakoznak a hibridbúzák legújabb generációjának képviselői is. Biztosak vagyunk benne, hogy a termelők számára megtérülő befektetés, ha élnek a nemesítés kínálta előnyökkel és fajtáink fémzárolt vetőmagjának használatával alapozzák meg sikeres gabonatermesztésüket.