Sorten-icon Fajtakereső

találatok
Képviselőink
Katalógusok
Tavaszi fajtakínálat 2024
Őszi hibrid- és fajtakínálat 2023
viterra® 2023
Ôszi és tavaszi takarmányborsó
Összes katalógus

Fajtaleírás

Hibridrozs
Fajtaleírás: rövid részletes

SU BENDIX


  • kimagasló és stabil fehérje hozam az árumagban                         
  • kiválóan hasznosuló, egészséges abrak alapanyag, azaz a sertéstartók álma             
  • hibridrozs, amely az egészséges abrakfogyasztás alappillére
A SAATEN-UNION hibridrozs portfóliója minden helyzetre és termelési célra valódi megoldást ajánl. A felhasználói igényeket figyelembe vevő nemesítés legújabb TURBÓ HIBRIDROZS generációjának Európa szerte dinamikusan növekvő területén megjelenő különleges abrakminőséget biztosító tagja az SU BENDIX.
Szemtermés irányú üzemi hibrid kísérleteinkben a 2019. évi betakarítási szezonban az SU BENDIX rendszeresen az SU PERFORMER szemtermés szintjén vagy azt meghaladóan teljesített. Az SU BENDIX Hantoson 8,43 t/ha-os eredményt, míg Fábiánsebestyénben pedig 8,20 t/ha-os betakarító abraktermés szintet képviselt.
Ennek az új rozshibridnek a hivatalos fajtakísérletekben mért eredménye is kifejezetten bíztató, hiszen a NÉBIH 2019. évi szemes betakarítású, országosan 5 helyszínes rozs tesztjeiben az első helyen szerepelt a relatív 116,4%-os abraktermés produktumával. A NÉBIH vizsgálatokban is megerősítést kaptak az SU BENDIX szemtermésben megnyilvánuló kifejezetten generatív adottságai a szerepeltetett fajta és számos hibridrozs szemtermés produkcióját meghaladó termésszínvonallal.
Az SU BENDIX egy a rozsok között mérsékelt növénymagassággal rendelkező, kifejezetten erősen bokrosodó, nagy kalászméretű és kimagasló kalászonkénti szemszámú anyag.
Ezerszem tömege átlagos 28,0-34,0 gramm körüli, viszont a szemek átlagon felüli fehérje tartalommal rendelkeznek, amely képes hatékonyan, jól emészthető, élettanilag értékes formában és jövedelmező módon a sertéstartók gabona alapú fehérje forrásának fedezésére az abrak takarmányok összeállításánál.


 Fajtajellemzők
- - - - - - - - - - 0 + + + + + + + + + +

---- = alacsony/korai/egyenes , ++++ = magas/kiváló/bókoló

kalászolás
érés

TERMÉSFELÉPÍTÉS
kalász szá / m2
ezermagtömeg
magszá / kalász

MINŐSÉG
esésszám
fehérjetartalom
amilogram-érték

VETÉS
javasolt vetésidő
szeptember közepe - október közepe
vetési norma
1,8 - 2,0 millió mag/ha

ÁLLOMÁNYJELLEMZŐK
növénymagasság
állóképesség
szárcsökkentő használata
általában nem szükséges

Betegségek rezisztenciák
lisztharmat
rinhosprórium
barna rozsda

rechtsinfo